10 juni 2015

Primeur TOT-reis naar Munchen

Op maandag 1 juni vertrok in alle vroegte de 'jongensbus' naar Zuid – Duitsland voor een speciaal georganiseerde werkweek voor onze TOT – leerlingen. Onderweg kreeg de groep een speciale rondleiding achter de schermen van luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Nadat iedereen zijn spullen had geïnstalleerd in ons 'eigen' klooster Don Bosco werd de eerste wandeling naar de stad gemaakt om te dineren. Dinsdagmorgen bezochten we BWM Welt/Museum en het naastgelegen Olympiapark met daarin Sealife. In de avond veranderde de groep in ware supporters van voetbalclub 1860 die een promotie/degratiewedstrijd moest spelen in de Allianz Arena. Samen met bijna 60.000 toeschouwers zagen we de club winnen met 2-1. 
 

Op woensdag reisden de groep af naar het berggebied ten zuiden van de stad. Zwemmen, bergbeklimmen, mountainbiken en wat al niet meer in het zuidelijke Beieren. Het was een prachtige dag! 
 

Donderdagmorgen was het tijd om in te pakken, naar de winkels te gaan en vervolgens met het openbaar vervoer richting Dachau te reizen. Daar vond ons laatste programmaonderdeel plaats: een rondleiding bij het voormalig concentratiekamp. We kijken als school terug op een prachtige primeur en bedanken iedereen die hier een positieve bijdrage aan heeft geleverd. Bekijk hier de foto's.